Sähkö- ja automaatioalan perustutkinto

Sähköasentaja

Sähköasentajaa tarvitaan aina, kun jotakin uutta rakennetaan tai korjataan. Tietoverkkojen ja hälytysjärjestelmien asentaminen kuuluu myös sähköasentajalle. Teollisuudessa sähköasentaja tekee koneiden sähkö- ja laiteasennuksia sekä huoltoja.

Hae koulutukseen

Hakuaika 19.02. - 10.04.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
19.02. - 10.04.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Koulutus on maksutonta. Opiskelumateriaalikustannukset koulutuksen ajalta on arviolta noin 500 euroa, joista opiskelija vastaa itse.

Mitä koulutus sisältää?

Nykyaikaisessa yhteiskunnassa kaikki toimii sähköllä. Sähköä tuotetaan voimalaitoksilla. Sieltä se toimitetaan kuluttajille monen portaan kautta. Sähköasentaja on mukana kaikissa tuon ketjun toiminnoissa. Sähköasentajaa tarvitaan aina, kun jotakin uutta rakennetaan tai korjataan. Rakennuksissa hän asentaa esimerkiksi valaistus- ja lämmitysjärjestelmiä. Tietoverkkojen ja hälytysjärjestelmien asentaminen kuuluu myös sähköasentajalle. Teollisuudessa sähköasentaja tekee koneiden sähkö- ja laiteasennuksia sekä huoltoja.

Sähköasentajien työpaikat ovat energialaitoksissa, sähköalan urakointiliikkeissä uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa laitteiden asentamisen ja huollon parissa sekä huolto- ja tukkuliikkeissä myynti- ja neuvontatehtävissä.

Tutustu sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon perusteisiin.

Koulutuksen suunniteltu kesto on 2 vuotta. Koulutus järjestetään pääosin arkipäivisin klo 8-16 Hepolamminkadun toimipisteessä. Joitakin osia koulutuksesta toteutetaan myös muissa Tredun toimipisteissä. Lähiopetuksen lisäksi opintoihin sisältyy itsenäistä opiskelua ja työpaikalla tapahtuvaa oppimista, joka toteutetaan yritysten työaikoja noudattaen.

Tredu tekee yhteistyötä TAMKin kanssa väyläopintoihin liittyen. Lue lisää korkeakouluopinnoista.

Koulutus soveltuu sinulle

Pohjakoulutus aiemmin suoritettu lukio tai ammatillinen perustutkinto. Suomen kielen kielitaito vähintään B1.1

Sähköasentajan työ edellyttää loogista päättelyä ja ongelmanratkaisutaitoja. Sähköalan ammattilainen on tarkka, ripeä ja huolellinen. Lisäksi yhteistyö muiden työpaikalla toimivien henkilöiden kanssa on aina osa sähköasentajan työtä. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:

  • asiakaspalveluhenkisyys
  • hyvä värinäkö
  • kädentaidot
  • kiinnostus tekniikkaa kohtaan
  • matemaattinen ajattelu
  • tekninen ajattelu ja ongelmanratkaisukyky

Näin haet

Hae koulutukseen Opintopolussa.
Haku alkaa 19.2.2024 klo 12:00 ja päättyy 10.4.2024 klo 12:00.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi.

Koulutuksen hakijoille pakollinen Teams-infotilaisuus järjestetään torstaina 11.4.2024 klo 15-16

Infossa käydään läpi yleiset asiat koulutukseen ja valintaprosessiin liittyen. Teamslinkki lähetetään ennen infotilaisuutta hakijan sähköpostiin.

Haastattelu toteutetaan Hepolamminkadun toimipisteessä viikoilla 16-18. Haastatteluaika lähetetään hakijan sähköpostiin.

Tieto valinnoista tulee hakijalle toukokuun aikana sähköpostilla.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Suvi Nuppola

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere