Työvoimakoulutus

Sähkökäyttöjen ja rakennusautomaation täydennyskoulutus

Työvoimakoulutus on tarkoitettu ensisijaisesti työttömille ja työttömyysuhan alaisille henkilöille, jotka tarvitsevat koulutusta työllistyäkseen.

Hakuaika
Tulossa hakuun keväällä 2024
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
Syksy 2024
Hinta
Työvoimakoulutus on opiskelijalle maksutonta. Koulutuksen ajalta maksetaan työttömyysetuutta ja kulukorvausta.

Kuvaus

Täydennyskoulutus on tarkoitettu sinulle, joka olet aiemmin suorittanut sähköalan tutkinnon tai sinulla on muulla tavoin hankittuna sähköalan perusosaaminen (esim. kesken jäänyt sähköasentajan tai automaatioasentajan koulutus) ja tarve täydentää osaamisesi vastaamaan sähköalan työmarkkinoiden tarpeita teollisuuden tai rakentamisen asennus-, huolto- ja kunnossapitotehtäviin.

Teollisuudessa sähköasentaja tekee koneiden sähkö- ja laiteasennuksia sekä huoltoja. Rakennuksissa sähköasentaja asentaa esim. valaistus- ja lämmitysjärjestelmiä. Tietoverkkojen ja hälytysjärjestelmien asentaminen kuuluu myös sähköasentajalle.

Sähköasentajien työpaikat ovat energialaitoksissa, sähköalan urakointiliikkeissä uudis- ja korjausrakennustyömailla, teollisuudessa laitteiden asentamisen ja huollon parissa sekä huolto- ja tukkuliikkeissä myynti- ja neuvontatehtävissä. Alalla toimiminen edellyttää sinulta hyvää terveyttä ja fyysistä kuntoa. Värisokeus, korkean paikan kammo tai pölyallergia voi vaikeuttaa alalle työllistymistä. Asentaja joutuu toisinaan työskentelemään hankalissa työasennoissa ja työtä tehdään myös metelissä, pölyssä, kuumassa tai kylmässä sekä joskus myös huonossa valaistuksessa.

Koulutuksen tavoitteena on suorittaa sähkö- ja automaatioalan perustutkinnosta kaksi tutkinnon osaa; Sähkökäyttöjen asennukset ja Rakennusautomaatioasennukset sekä työllistyä alan työtehtäviin. Alalle työllistymisen edellytyksenä on vähintään B-ajokortti vaihtuvien työkohteiden takia.

Tutustu sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon perusteisiin

Koulutuksen toteutus

Koulutus toteutetaan pääsääntöisesti lähiopetuksena viitenä päivänä viikossa klo 8-15 välisenä aikana. Lähiopetus tapahtuu Tredu Hepolamminkadun toimipisteessä sekä Ajokinkujan toimipisteessä.

Opetuksessa hyödynnetään digitaalisia oppimateriaaleja ja kirjoja, jotka voit lainata oppilaitoksen kirjastosta. Työpaikalla järjestettävän koulutuksen aikana työskentelet sähköalan työpaikoilla, teollisuudessa tai rakennuksilla.

Koulutuksen kesto ja lomat

Koulutuksesi kesto määräytyy henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelmasi mukaisesti.

Koulutukseen sisältyy lomaa 1 viikko (5 arkipäivää) 6 kuukauden opiskelujaksoa kohden.

Näin haet

Tulossa hakuun keväällä 2024.

Jos täytät sähköisen hakemuksen ilman pankkitunnuksia, sinun tulee vahvistaa hakemuksesi TE-palveluissa ennen hakuajan päättymistä. Valintahaastatteluun kutsutaan koulutushakemuksen perusteella, joten täytä hakemus huolella. Kerro kiinnostuksesi koulutukseen ja miksi juuri sinut tulisi valita mukaan. Puutteellisesti täytetty hakemus heikentää mahdollisuuksiasi tulla kutsutuksi valintahaastatteluun.

Saat tiedon mahdollisesta haastattelukutsusta ja valinnasta nopeasti, jos seuraat hakemuksesi tilannetta Oma asiointi -palvelussa.

  • Osa hakijoista kutsutaan kaksivaiheiseen opiskelijavalintaan, joka muodostuu infotilaisuudesta ja haastattelusta. Molempiin tulee osallistua.
  • Kutsut valintatilaisuuksiin ovat nähtävissä Oma asiointi -palvelussa. Kutsussa on tarkemmat tiedot valintatilaisuuksiin osallistumisesta.
  • Kutsut valintatilaisuuksiin lähetetään sähköpostitse.
  • Infotilaisuus koulutuksesta järjestetään Teamsissa.
  • Valintahaastattelut järjestetään Tredu Hepolamminkadun toimipisteessä.
  • Valintatiedot koulutukseen hyväksytyille ovat nähtävissä Oma asiointi -palvelussa. Valintatiedot lähetetään myös postitse.
  • Koulutus alkaa syksyllä 2024.

Kysy lisää

Tampereen seudun ammattiopisto TREDU
Sakari Rönkkö
tuntiopettaja
p. 040 623 4857
sakari.ronkko@tampere.fi

TE-palvelujen koulutusneuvonta
TE-palvelujen sivuilta
puhelin 0295 020 702
Soittoaika ma–pe klo 9.00–16.15

Koulutusneuvonnan löydät myös Facebookista.