Teknisen suunnittelun perustutkinto

Suunnitteluassistentti

Suunnitteluassistentti piirtää teknisiä piirustuksia ja kuvia sekä laatii 3D-mallinnuksia ohjeiden mukaan.

Seuraava haku aukeaa heinäkuussa 2024!

Hakuaika 22.07. - 04.09.2024

Hakuaika
22.07. - 04.09.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
21.10.2024, kesto 2 vuotta

Mitä koulutus sisältää?

Suunnitteluassistentin koulutuksessa opit muun muassa teknisen suunnittelun mallintamisen, piirustusten ja dokumenttien tuottamisen ja ylläpitämisen sekä erilaisten suunnitteluun liittyvien julkaisujen tekemisen nykyteknologian tarjoamin keinoin. Osaat myös tehdä teknisiin suunnitelmiin liittyviä julkaisuja, kuten ohje- ja huoltokirjoja sekä esitteitä. Lisäksi hankit osaamista CAD- ja 3D-mallinnusohjelmistoihin sekä erilaisiin tietojärjestelmiin ja yleisimpiin toimisto-ohjelmiin.

Suunnitteluassistentti työllistyy suunnittelu- ja insinööritoimistojen ja teollisuuslaitosten erilaisiin suunnitteluprojekteihin tai kaupunkien, kuntien ja valtion suunnittelutoimistoihin. Teknisen suunnittelun työpaikkoja on rakennusalan, elektroniikka- ja sähköteollisuuden sekä kone- ja metalliteollisuuden yrityksissä.

Koulutus soveltuu sinulle

Suunnitteluassistentin opinnot soveltuvat sinulle jos olet tarkka työn tuloksista, järjestelmällinen, oma-aloitteinen ja haluat oppia jatkuvasti uutta. Muita tärkeitä asioita alalla työskentelyyn ovat:

  • kolmiulotteinen hahmotuskyky
  • huolellisuus ja täsmällisyys
  • kirjallinen esitystaito
  • oma-aloitteisuus
  • pitkäjänteisyys
  • yhteistyökyky
  • asiakaspalvelu- ja vuorovaikutustaidot

Näin haet

Mikäli sinulla on suoritettuna teknisen suunnittelun perustutkinnon aiempia opintoja ja haluaisit hakeutua jatkamaan opintoja, niin ota yhteyttä suoraan opinto-ohjaajaan.

Seuraava haku on 22.7.-4.9.2024. Opintojen aloitus on 21.10.2024

Haastattelu ja valinta: haastattelu viikoilla 36-38, haastattelujen jälkeen tehdään valinta. Opinto-ohjaaja lähettää kutsun haastatteluun hakuajan päätyttyä.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan.

Ota yhteyttä Tredun oppisopimuspalveluihin tai alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää!

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere

Opinto-ohjaaja

Arja-Leena Raikunen