Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinto

Toimitilahuoltaja

Toimitilahuoltajan työpaikka voi olla esimerkiksi päiväkodissa, oppilaitoksessa, majoitus- tai matkailualan yrityksessä tai muussa sosiaalialan toimintayksikössä. Lisäksi työympäristönä voi olla erilaiset toimitilat sekä asuin-, teollisuus- ja liikekiinteistöt. Toimitilahuoltaja voi työskennellä myös itsenäisenä yrittäjänä.

Yhteishaku 2024

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Hae yhteishaussa 20.2.-19.3.2024
Hakuaika
Yhteishaku on päättynyt.
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Toimitilahuoltaja on puhtauspalvelualan ammattilainen. Toimitilahuoltajat huolehtivat, että erilaiset tilat ovat viihtyisiä ja siistejä. Työhön kuuluu perus- ja ylläpitosiivousta sekä toimitilapalveluita erilaisissa asiakaskohteissa. Toimitilahuoltaja käyttää työssään ammattikäyttöön tarkoitettuja siivouskoneita ja -välineitä. Hänellä voi olla myös erityisosaamista asiakkaiden avustamisessa, vaatteiden ja tekstiilien huollossa ja erityiskohteiden siivouspalveluissa.

Toimitilahuoltajan työpaikka voi olla esimerkiksi päiväkodissa, oppilaitoksessa, majoitus- tai matkailualan yrityksessä tai muussa sosiaalialan toimintayksiköissä. Lisäksi työympäristönä voi olla erilaiset toimitilat sekä asuin-, teollisuus- ja liikekiinteistöt. Toimitilahuoltaja voi työskennellä myös itsenäisenä yrittäjänä.

Koulutus soveltuu sinulle

Toimitilahuoltajan työ on itsenäistä ja hän toimii tehtävissään asiakaslähtöisesti, vastuullisesti ja tuloksellisesti. Muita tärkeitä asioita alalla toimiessa ovat:


• vastuullisuus ja huolellisuus
• itsenäisyys ja omatoimisuus
• tarkkuus ja täsmällisyys
• järjestelmällisyys
• hyvä fyysinen kunto
• puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan perustutkinnon kielitaitovaatimus on A2.1.

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2024 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa.

Kaksoistutkinto

Tredussa on mahdollista opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi myös lukio-opintoja. Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (5 lukioainetta) kolmessa vuodessa kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa. Lukio-opinnot suoritetaan lukion opetussuunnitelman mukaisesti.Edellytämme, että lukio-opinnot aloittavalla opiskelijalla on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 oppiaineista äidinkieli, englanti ja matematiikka sekä lukuaineiden keskiarvo vähintään 7,0. Lue lisää: kaksoistutkinto Tredussa

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 20.2.–19.3.2024. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivulla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Jaana Taskula

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere