Matkailualan perustutkinto

Vastaanottovirkailija

Vastaanottovirkailija tekee asiakaspalvelutyötä suurella sydämellä. Viestintä- ja vuorovaikutusosaaminen ovat vastaanottovirkailijan tärkeimpiä taitoja. Hän vastaa työssään asiakkaiden viihtyvyydestä ja turvallisuudesta.

Yhteishaku

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Yhteishaku 21.2.-21.3.2023
Hakuaika
Yhteishaku 21.2.-21.3.2023
Kenelle
Peruskoulu
Toteutustapa
Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
03.08.2023
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Matkailualan perustutkinto antaa monipuoliset valmiudet toimia erilaisissa alan työtehtävissä. Tredun Santalahdentien toimipisteestä valmistuu hotellin vastaanottovirkailijoita.

Hotellin vastaanottovirkailijan työtehtäviin kuuluu mm. hotelliasiakkaiden sisään- ja uloskirjaaminen, asiakkaiden palveleminen ja opastus erilaisissa tilanteissa, huonevarausten tekeminen ja laskutus. Työssä ollaan vuorovaikutuksessa erilaisten ihmisten kanssa. Hotellijärjestelmän lisäksi pääset käyttämään myös muita viestintävälineitä, kuten puhelinta ja sähköpostia. Hotellin vastaanottovirkailijana pääset esittelemään ja myymään yrityksen tuotteita ja palveluita sekä neuvomaan asiakkaita paikallisten matkailupalvelujen käytössä. Työtehtävissä toimiessasi huolehdit asiakkaiden turvallisuudesta, hyvinvoinnista ja viihtyvyydestä.

Vastaanottovirkailija tekee asiakaspalvelutyötä kansainvälisessä työympäristössä. Hän voi työskennellä erilaisissa matkailualan yrityksissä, esim. hotelleissa, kylpylöissä, kokous- ja kongressikeskuksissa.

Matkailualan perustutkinnon laajuus on 180 osaamispistettä. Tutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osaamispistettä) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osaamispistettä).

Santalahdentiellä Tampereella suuntautumisvaihtoehtona on majoituspalvelujen osaamisala, vastaanottovirkailija. Pakolliset tutkinnon osat ovat matkailualan asiakaspalvelu ja hotellin vastaanottopalvelut. Valinnaisena tutkinnon osana voit opiskella esim. kokouspalveluja sekä ravintolan asiakaspalvelua ja myyntiä. Käytännön työn lisäksi opinnoissa perehdytään alan anniskelumääräyksiin ja muihin alan säädöksiin ja sopimuksiin.

ePerusteet – Matkailualan perustutkinto 180 osp

Tutkinnon suorittanut vastaanottovirkailija osaa:

 • toimia erilaisin liikeideoin toimivien majoitusliikkeiden asiakaspalvelutehtävissä
 • tehdä asiakkaiden huonevarauksia, sisään kirjaamisen ja lähtöselvityksen
 • esitellä ja myydä tuotteita ja palveluja
 • opastaa paikallisten matkailupalveluiden käytössä

Opintojen aikana Tredun opiskelijoilla on mahdollisuus hakeutua ulkomaille suorittamaan opintojaan työelämässä tai kumppanioppilaitoksessa.

Koulutus soveltuu sinulle

Yhteishaussa hakevat pääasiassa keväällä 2023 perusopetuksen päättävät nuoret. Hakukelpoisia ovat myös henkilöt, joilla ei ole aikaisempaa perusopetuksen jälkeistä tutkintoa. Suomen kielen kielitaitovaatimus on vähintään B1.1.

Vastaanottovirkailijan työssä tarvittavia ominaisuuksia ovat palvelualttius, kielitaito ja luontevuus asiakaspalvelussa. Hyvä vastaanottovirkailija osaa ottaa asiakkaan toiveet huomioon. Muita tärkeitä taitoja ovat:

 • viestintä- ja vuorovaikutustaidot, esiintymistaito
 • kielitaito, kulttuurien tuntemus
 • tietotekniset taidot
 • tarkkuus ja täsmällisyys
 • kyky tehdä useita asioita samaan aikaan
 • hetkittäisen paineen sietäminen
 • joustavuus
 • erilaisuuden kunnioittaminen
 • ideointi- ja organisointikyky

Kaksoistutkinto

Tredussa on mahdollista opiskella ammatillisen perustutkinnon lisäksi myös lukio-opintoja. Voit suorittaa ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon (5 lukioainetta) kolmessa vuodessa kaikissa ammatillisissa perustutkinnoissa. Lukio-opinnot suoritetaan lukion opetussuunnitelman mukaisesti.

Edellytämme, että lukio-opinnot aloittavalla opiskelijalla on peruskoulun päättötodistuksessa vähintään arvosana 7 oppiaineista äidinkieli, englanti ja matematiikka sekä lukuaineiden keskiarvo vähintään 7,0.

Lue lisää: kaksoistutkinto Tredussa

Näin haet

Yhteishaku on valtakunnallinen hakumenettely. Voit hakea yhteishaussa, jos sinulla ei ole Suomessa tai ulkomailla perusopetuksen jälkeen suoritettua koko tutkintoa (ammatillinen tutkinto, lukion päättötodistus, korkeakoulututkinto).

Hakuaika on 21.2. – 21.3.2023. Hakulomake täytetään Opintopolku.fi -osoitteessa.

Tutustu ammatillisen koulutuksen yhteishakuun Tredun nettisivuilla tai Opintopolussa.

Ota yhteyttä opinto-ohjaajaan, mikäli sinulla on kesken jääneet opinnot alalta tai olet vaihtamassa oppilaitosta. Opinto-ohjaajan yhteystiedot alla.

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja
Merja Helin
TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere