Painepesurit lauloivat, vohvelit maistuivat ja innostavimmat yritykset palkittiin Orivedellä

Torstaille 7.9.2023 sattui aurinkoinen päivä. Ampiaiset pörräsivät vohvelikojun äärellä ja painepesurit lauloivat Oriveden Tredun hallissa, kun opiskelijat puuhasivat tapahtumaa yrittäjäviikon kunniaksi. Tapahtuman nimeksi oli annettu osuvasti PitStop yrittäjille. Järjestelyihin oli saatu tukea Ruuskasen säätiöltä ja tapahtuma toteutettiin Oriveden koulutusalojen yhteistempauksena.

PitStop-tapahtuma oli Tredun Oriveden liiketoiminnan opiskelijoiden projektioppimisen tulos. Opettaja Tea Humppi kertoo, että opiskelijat toivoivat, että mukana olisivat kaikki Tredun Oriveden opiskelijat ja näin myös tapahtui.

– Vaikka opiskelijat kokivat, että tapahtumajärjestäminen vaatii paljon työtä, odottavat he innokkaasti jo seuraavia tapahtumia.

Tredun pihaan kurvasi parikymppinen Mikko Haapala, joka oli saanut kehotuksen tulla paikalle tyttöystävältään, joka toimii Orivedellä kauneusalan yrittäjänä.

– Orivesi on mukava ja idyllinen pikkukaupunki. Täällä on mukava asustella, vaikka ehkä haenkin opiskelemaan sähköalaa Tampereelle.

Mirja Toropainen ja Niina Perkiö tulivat paikalle 4H-yhdistyksestä ja kehaisivat Tredu-yhteistyötä.  

– Tredu on meille äärimmäisen hyvä ja luonteva yhteistyökumppani. Yhdessä järjestämme ryhmäytymistä uusille opiskelijoille ja Kohtaamo- ja tapahtumayhteistyötä. Tänne on aina tervetullut olo.

4H-yhdistyksen väkeä, asiakas Mikko Haapala ja tredulaisia

Tapahtumassa Oriveden kaupunki palkitsi vuoden innostavimpia yrittäjiä.  

– Innosta syntyy uusia ajatuksia, mikä on nostettu kaupungin strategiassa keskeiseksi asiaksi, avasi palkitsemisen kriteerejä elinvoimajaoston puheenjohtaja Sini Kahilaniemi.

Palkinnon saivat Kuntokuumeen Marjo Liukkonen, Mattomaisterin Eija Assola-Virta ja Stonelementin Teppo Vuohelainen. Onnea palkituille!

Yrittäjät Seija Nieminen ja Leo Merioksa ehtivät vielä ennen PitStopin sulkemista autopesuun ja kahville.

– Tytöt toivat mainoksen kotiin ja minä luin tästä lehdestä. Kun mentiin äsken lounaalle, siellä työllisyyspalvelupäällikkö kehotti tulemaan tänään Tredulle. Sitten oli jo mentävä!

– Orivedellä on hyvä yrittää. Tunnelma on positiivista ja asiakkaat kunnioittavat sitä, että täällä on omia liikkeitä.

Hyvää juhlaviikkoa kaikille yrittäjille!  

Tredulaisia autoalan opettajia ja opiskelijoita

Liiketoiminnan ja sosiaali- ja terveysalan opettajia koulutuspäällikkö Kirsi Onnelan kanssa

Lisää kuvia ja tunnelmia somessa. Seuraa: ”Tredu Orivesi”

Lisätiedot:

koulutuspäällikkö Kirsi Onnela, kirsi.onnela1@tampere.fi

Oriveden elinvoimajohtaja Tuija Aro, tuija.aro@orivesi.fi