Tredu ja ammatillinen koulutus herättivät kiinnostusta – yhteishaun saaliina lähes 10 000 hakemusta

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun suosio jatkaa kasvuaan.

Tampereen seudun ammattiopisto Tredun suosio jatkaa kasvuaan. Tänä vuonna Tredun kaikkiin hakukohteisiin saapui hakemuksia yhteensä 9 575, kun viime vuonna vastaava luku oli 9 071. Syksyllä alkaviin perustutkintoihin on tarjolla yhteensä 2 667 aloituspaikkaa. Ensisijaisten hakijoiden määrä suhteessa aloituspaikkoihin nousi merkittävästi.

 

Toisen asteen eli ammatillisen koulutuksen ja lukiokoulutuksen yhteishaku päättyi keskiviikkona 7.4.2021. Kiinnostus ammatillista koulutusta kohtaan on vahvistunut läpi poikkeuksellisen korona-ajan, mikä heijastuu hakijamäärien voimakkaaseen kasvuun.

 

Myös Tredun suosio monien mahdollisuuksien mahdollistajana ja huipputasoisen koulutuksen tarjoajana näkyvät hakijatilastoissa: Tredun valitsi ensimmäiseksi hakutoiveeksi 2 804 hakijaa, kun viime vuonna luku oli 2 619. Ensisijaisten hakijoiden suhdeluku aloituspaikkoihin verrattuna on 1,05.

 

Myös kaksoistutkinnon eli ammatillisen perustutkinnon ja ylioppilastutkinnon rinnakkain suorittaminen kasvatti suosiotaan. Ensisijaisia hakijoita kaksoistutkintoon oli 407.

 

Toisen asteen yhteishaun tulokset julkaistaan Tredun verkkosivulla 17.6.2021. Opiskelijan on otettava myönnetty opiskelupaikka vastaan viimeistään 1.7.2021.

 

Sähköistyvä yhteiskunta kasvattaa sähköalan suosiota

 

Sähköistyvän yhteiskunnan monipuoliset työllistymismahdollisuudet vaikuttivat sähkö- ja automaatioalan perustutkinnon suosioon. Hakijamäärät olivat erityisen korkeita sekä Nokian Kivimiehenkadun että Kangasalan toimipisteissä. Kolmevuotiseen perustutkintoon haki yhteensä 780 hakijaa.

 

 

 

Sähkö- ja automaatioalan opintojen pääpaino on käsin tekemisessä, vaikka ala tarjoaa haasteita myös matemaattisesti. Moni suorittaa ammatillisten opintojen ohella lukio-opinnot ja jatkaa valmistuttuaan erikoistumisopintoihin tai korkeakouluun.

 

 

 

Perinteisten suosikkien rinnalle nousi uusia yllättäjiä

 

Liiketoiminnan perustutkinto sekä logistiikka-alan säilyttivät vetovoimaisuutensa tänäkin vuonna, mutta niiden rinnalle nousi uusia koulutusaloja. Mielenkiintoa herättivät erityisesti metsäala Kurussa, kone- ja tuotantotekniikka Pallotiellä, tekstiili- ja muotiala Sammonkadun toimipisteessä sekä taideteollisuusala Hepolammin toimipisteessä. Virtain ja Oriveden toimipisteissä suosituin hakukohde oli autoala.

 

Hius- ja kauneudenhoitoalan perustutkinto säilytti suosionsa tämänkin vuoden yhteishaussa. Santalahden toimipisteessä opiskeltavan koulutusohjelman valitsi ensimmäiseksi hakutoiveekseen 166 hakijaa. Aloituspaikkoja koulutusohjelmassa on yhteensä 60.

 

Treduun voi hakea ympäri vuoden

 

Jatkuva haku tarjoaa mahdollisuuden päästä opiskelemaan Treduun myös yhteishaun ulkopuolella. Verkkosivuilla on ajantasaisin tieto koulutuksista, joihin haku on käynnissä.

Lue lisää täältä:
Jatkuva haku Treduun
Lisätietoja Tredun eri toimipisteiden hakijamääristä toimipistepäälliköiltä:

Teksti:


Kaisa Väistö