Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenohjaaja

Oletko kiinnostunut lasten parissa työskentelystä? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele lastenohjaajaksi Tredussa!

Hakuaika
Seuraava haku aukeaa 9.9.2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto, Lukio tai ammatillinen tutkinto, Peruskoulu
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
16.01.2025
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista lasten kasvatukseen, hoitoon ja oppimisen edistämiseen. Opit kohtaamaan eri-ikäisiä lapsia ja huolehtimaan lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opit myös toimimaan yhteistyössä huoltajien kanssa sekä toteuttamaan varhaiskasvatuksen pedagogista toimintaa osana varhaiskasvatustiimiä.

Lastenohjaajan työssä on mahdollista hyödyntää monipuolisesti omia taitoja ja luovaa ilmaisua. Esimerkiksi musiikki, liikunta, kuvallinen ilmaisu ja leikki ovat keskeisiä toimintoja lasten kanssa työskennellessä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala antaa kelpoisuuden varhaiskasvatuksen lastenhoitajan työtehtäviin.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Tredu Santalahdentiellä opiskellaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että kaikissa toteutuksissa opinnot voivat sisältää lähiopiskelua (mahdollisesti myös iltaisin), etäopiskelua, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä, tiimioppimista ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Osaaminen osoitetaan näytöissä aidoissa työympäristöissä varhaiskasvatuksen lastenhoitajan työtehtävissä. Lähiopiskelupäiviä on keskimäärin 4-10 päivää kuukaudessa, tutkinnon osasta ja opiskelijan henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta riippuen.

Työssäoppimisen jaksot ovat yleensä 6 viikon pituisia (5 päivää viikossa). Työssäoppimisen jaksoja on tutkinnon suorittamisen aikana vähintään 4 kpl erilaisissa varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan työpaikoissa. Työssäoppimisen jaksojen määrä tarkentuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutus on päätoimista opiskelua. Opintojen kesto on noin 2 vuotta, opiskeluaika tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) pohjalta.

Opinnot soveltuvat hyvät opiskeluvalmiudet omaaville henkilöille, jotka pitävät tavoitteellisesta ja toiminnallisesta opiskelusta ja työskentelystä varhaiskasvatusikäisten lasten ja perheiden kanssa.

Santalahdentiellä on mahdollisuus valita osaamisalaksi joko Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala (lastenohjaaja) tai Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala (nuoriso- ja yhteisöohjaaja).

Koulutus soveltuu sinulle

  • Kun olet suorittanut oppivelvollisuuden.
  • Voit hakea koulutukseen, jos sinulla on alan työkokemusta vähintään 3 kuukautta ja olet työskennellyt vähintään 25 tuntia viikossa.
  • Osa-aikatyössä 100 tunnin mittainen saman työnantajan palveluksessa tehty työ vastaa yhden kuukauden työkokemusta.
  • Työkokemukseksi lasketaan palkkatyö, työkokeilu tai ammatillinen kuntoutus.
  • Työkokemus on todennettava todistuksella hakuaikana ja viimeisen 10 vuoden aikana tehty työkokemus hyväksytään.
  • Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Koulutuksen haku aukeaa 9.9.2024 klo 12 ja haku päättyy 30.10.2024 klo 12.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Liitteitä voivat olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta. Tutkintotodistuksista on liitettävä kaikki sivut, myös takasivu, jotta kaikki tärkeät tiedot tulevat mukaan. Aiemmat opintosi ja työkokemuksesi voivat vaikuttaa opiskeluaikaasi. Lataa liitteet hakemukselle.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Juha Sormuseen, juha.sormunen@tampere.fi, puh.040 137 3248) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Video, lastenohjaaja, kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto Tredussa Ohita video

Kysy lisää


TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Juha Sormunen
sähköposti juha.sormunen@tampere.fi
puhelin 040 137 3248