Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Lastenohjaaja

Lukion tai jo aiemmin tutkinnon suorittanut, oletko kiinnostunut lasten parissa työskentelystä? Lastenohjaaja tekee tärkeää kasvatus- ja ohjaustyötä huolehtien lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Hae koulutukseen nyt!

Hakuaika
Haku on päättynyt
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
18.01.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista lasten kasvatukseen, hoitoon ja ohjaamiseen. Opit kohtaamaan eri-ikäisiä lapsia ja huolehtimaan lasten kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista. Opit myös toimimaan yhteistyössä huoltajien kanssa sekä osana varhaiskasvatustiimiä.

Lastenohjaajan työssä on mahdollista hyödyntää monipuolisesti omia taitoja ja luovaa ilmaisua. Esimerkiksi musiikki, liikunta, kuvallinen ilmaisu ja leikki ovat keskeisiä toimintoja lasten kanssa työskennellessä. Lastenohjaajan ammatti soveltuu henkilöille, jotka pitävät tavoitteellisesta ja toiminnallisesta työskentelystä varhaiskasvatusikäisten lasten ja perheiden kanssa. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinnon varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala antaa kelpoisuuden varhaiskasvatuksen lastenhoitajan työtehtäviin.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp).

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Tredun Santalahdentien toimipisteessä opiskelu tapahtuu monimuotoisesti, sekä lähi-, etä-, että työpaikalla järjestettävänä koulutuksena. Opiskelijat opiskelevat sekä ryhmässä että itsenäisesti. Näytöt suoritetaan aidoissa työympäristöissä oikeiden ohjattavien kanssa.

Tredu Santalahdentiellä opiskellaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että kaikissa toteutuksissa opinnot voivat sisältää lähiopiskelua (mahdollisesti myös iltaisin), etäopiskelua, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Lähiopiskelupäiviä on keskimäärin 4-10 päivää kuukaudessa, tutkinnon osasta ja opiskelijan henkilökohtaisesta opiskelusuunnitelmasta riippuen.

Työssäoppimisen jaksot ovat yleensä 6 viikon pituisia (5 päivää viikossa). Työssäoppimisen jaksoja on tutkinnon suorittamisen aikana vähintään 3 – 4, mm. erilaisissa varhaiskasvatuksen työpaikoissa, päiväkodissa, ryhmäperhepäiväkodissa, avoimessa varhaiskasvatuksessa tai esiopetuksessa. Työssäoppimisen jaksojen määrä tarkentuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutus on päätoimista opiskelua. Opintojen kesto on noin 1,5 – 2 vuotta, opiskeluaika tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) pohjalta.

Opinnot soveltuvat aikuisille ja hyvät opiskeluvalmiudet omaaville opiskelijoille.

Santalahdentiellä on mahdollisuus valita osaamisalaksi joko Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala (lastenohjaaja) tai Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala (nuoriso- ja yhteisöohjaaja).

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Hakuaika on päättynyt 11.10.2023 klo 12.00.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Liitteitä voivat olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta. Tutkintotodistuksista on liitettävä kaikki sivut, myös takasivu, jotta kaikki tärkeät tiedot tulevat mukaan. Aiemmat opintosi ja työkokemuksesi voivat vaikuttaa opiskeluaikaasi. Lataa liitteet hakemukselle.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Pääsykoe

Koulutukseen hakeutuville järjestetään pääsy- ja soveltuvuuskoe, jonka tavoitteena on mitata hakijoiden valmiuksia opiskella ja toimia kasvatus- ja ohjausalalla. Koe mittaa hakijan motivaatiota, alalle sopivuutta, sosiaalisia taitoja ja psyykkistä toimintakykyä.

Kokeessa mitataan myös oppimisvalmiuksia. Koe on hakijalle maksuton. Varaudu todistamaan henkilöllisyytesi (voimassa olevat ajokortit, passi, henkilötodistus). Pääsy- ja soveltuvuuskoe koostuu kirjallisista osuuksista ja psykologin haastattelusta. Hakija saa sähköpostilla kutsun, jossa on tarkemmat ohjeet kokeeseen. Pääsy- ja soveltuvuuskokeesta hakija voi saada 0–10 pistettä. Koulutukseen ei voi tulla valituksi ilman kokeeseen osallistumista tai jos saa kokeesta 0 pistettä. Jos et osallistu pääsy- ja soveltuvuuskokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Opiskelijavalintapäätös tehdään, kun tarvittavat tiedot opiskelijavalinnan tekemiseen on käytettävissä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Jaana Virtanen, jaana.p.virtanen@tampere.fi, puh.050 329 5713) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Video, lastenohjaaja, kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto Tredussa Ohita video

Kysy lisää


TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Koulutussuunnittelija Marina Leino
sähköposti marina.leino@tampere.fi
puhelin 040 711 5414

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Jaana Virtanen
sähköposti jaana.p.virtanen@tampere.fi
puhelin 050 329 5713