Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto

Nuoriso- ja yhteisöohjaaja

Lukion tai jo aiemmin tutkinnon suorittanut, oletko kiinnostunut eri ikäisten ihmisten kanssa työskentelystä? Hanki ammatillista etumatkaa ja opiskele nuoriso- ja yhteisöohjaajaksi Tredussa!

Hakuaika
Seuraava haku aukeaa syksyllä 2024
Kenelle
Lukio tai ammatillinen perustutkinto
Toteutustapa
Monimuoto, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Santalahdentie
Opinnot alkavat
Tammikuu 2025
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Koulutuksessa hankit osaamista erilaisten asiakasryhmien, kuten kouluikäisten, nuorten, erityisryhmien, aikuisten tai ikäihmisten ohjaamiseen ja osallistamiseen. Saat osaamista yksilön, ryhmän ja yhteisön ohjaamisesta, nuoren kasvun ja hyvinvoinnin edistämisestä sekä osallisuuden tukemisesta ja sosiaalisesta vahvistamisesta. Nuoriso- ja yhteisöohjaaja työskentelee esimerkiksi kuntien ja järjestöjen nuorisotyössä, erilaisissa järjestöissä ja projekteissa, kouluissa ja oppilaitoksissa, lastensuojelussa, koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnassa, vapaa-ajan yrityksissä sekä ikääntyvien että erityisryhmien parissa.

Opintojen laajuus on 180 osaamispistettä. Kasvatus- ja ohjausalan perustutkinto muodostuu ammatillisista tutkinnon osista (145 osp) ja yhteisistä tutkinnon osista (35 osp). Ammatillisiin opintoihin sisältyy myös valinnaisia tutkinnon osia, valittavina on esim. Ilmaisun ohjaaminen, Tukea tarvitsevien ohjaaminen, Luonto- ja elämystoiminnan ohjaaminen, Liikkumisen ohjaaminen ja Vapaaehtois- ja järjestötoiminnan ohjaaminen.

Lue lisää tutkinnon perusteista.

Tredu Santalahdentiellä opiskellaan hybridimallilla. Tämä tarkoittaa, että kaikissa toteutuksissa opinnot voivat sisältää lähiopiskelua (mahdollisesti myös iltaisin), etäopiskelua, verkossa tapahtuvaa oppimista, itsenäisiä tehtäviä ja työpaikalla tapahtuvaa koulutusta. Sähköisinä oppimisympäristöinä ovat mm. Teams ja Moodle. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 4-10 päivää kuukaudessa, tutkinnon osasta ja opiskelijan henkilökohtaisesta suunnitelmasta riippuen.

Työssäoppimisen jaksot ovat yleensä 6 viikon pituisia (5 päivää viikossa) ja niitä on tutkinnon suorittamisen aikana vähintään 3- 4 erilaisissa aidoissa työympäristöissä. Työssäoppimisen jaksojen määrä tarkentuu henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutus on päätoimista opiskelua. Opintojen kesto noin 1,5 – 2 vuotta, opintoaika tarkentuu henkilökohtaisen osaamisen kehittämissuunnitelman (HOKS) pohjalta.

Opinnot soveltuvat aikuisille ja hyvät opiskeluvalmiudet omaaville opiskelijoille.

Santalahdentiellä on mahdollisuus valita osaamisalaksi joko Varhaiskasvatuksen ja perhetoiminnan osaamisala (lastenohjaaja) tai Nuoriso- ja yhteisöohjauksen osaamisala (nuoriso- ja yhteisöohjaaja).

Koulutus soveltuu sinulle

Kun olet suorittanut lukion tai ammatillisen perustutkinnon. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso B1.1.

Sinulla tulee olla soveltuva terveys kasvatus- ja ohjausalalla opiskeluun ja työskentelyyn.
Katso lisätietoa terveydellisistä vaatimuksista kasvatus- ja ohjausalalla:
Hakijan terveys ja toimintakyky – Opintopolku kasvatus- ja ohjausalan perustutkintoa koskevat SORA-säädökset

SORA-säädökset koskevat tutkintoja, joissa koulutukseen ja ammatissa toimimiseen sisältyy alaikäisten turvallisuutta, potilasturvallisuutta tai liikenteen turvallisuutta koskevia vaatimuksia.

Näin haet

Hakuaika on päättynyt. Koulutuksen seuraava haku aukeaa syksyllä 2024.

Hae koulutukseen Opintopolussa. Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

HUOM! Liitä hakemukselle liitteet. Liitteitä voivat olla esim. tutkintotodistus, opiskelutodistukset, myös keskeytyneistä opinnoista, alaan liittyvä työtodistus ja todistus kielitaidosta. Tutkintotodistuksista on liitettävä kaikki sivut, myös takasivu, jotta kaikki tärkeät tiedot tulevat mukaan. Aiemmat opintosi ja työkokemuksesi voivat vaikuttaa opiskeluaikaasi. Lataa liitteet hakemukselle.

Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Jos et osallistu kielikokeeseen, hakemuksesi peruuntuu. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista täällä.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan (Juha Sormunen, juha.sormunen@tampere.fi, puh. 040 137 3248) ennen ilmoittautumista.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:
Ilmoittautumislomake oppisopimuskoulutukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimuskoulutukseen

Kysy lisää


TreduNavi hakupalvelu
sähköposti tredu.haku@tampere.fi
puhelin 040 170 5649
avoinna ma 9-15, ti 12-15, ke-pe 9-15

Oppisopimuskoulutus
Koulutustarkastaja Juha Sormunen
sähköposti juha.sormunen@tampere.fi
puhelin 040 137 3248