Opiskelijahuolto

Opiskelijahuoltoa ovat opiskelijoille tarjottavat psykologi- ja kuraattoripalvelut. Opiskelijana voit ottaa yhteyttä Tredun oman toimipisteesi psykologiin tai kuraattoriin mieltäsi painavissa asioissa, kuten esimerkiksi opiskeluun, mielialaan ja ihmissuhteisiin liittyvissä ongelmissa.

Opiskelijahuollon palvelut järjestää 1.1.2023 alkaen Pirkanmaan hyvinvointialue.

Opiskeluterveydenhuolto

Opiskeluterveydenhuoltoon sisältyy opiskelijoiden terveyden- ja sairaanhoitopalvelut mukaan lukien suun terveydenhuolto, mielenterveys- ja päihdetyö sekä seksuaaliterveyden edistäminen. Tehtävänä on myös tunnistaa opiskelijan erityisen tuen tai tutkimuksen tarve sekä tarvittaessa ohjata jatkotutkimuksiin ja -hoitoon. Toimintaperiaatteina ovat opiskelijalähtöisyys, varhainen puuttuminen ja monialainen yhteistyö, yksilöllisyys, tasavertaisuus, opiskelijan voimavarojen vahvistaminen ja palvelujen vapaaehtoisuus.

Opiskelijalla on mahdollisuus terveydenhoitajan tarkastukseen tai lääkärintarkastukseen. Opiskeluterveydenhuollon vastaanotolla voit mm. saada maksuttomia perusrokotuksia ja tarvittaessa reseptin omakustanteisia rokotteita varten.