Elintarvikealan perustutkinto, elintarviketeknologian osaamisala

Elintarvikkeiden valmistaja

Elintarviketyöntekijä helpottaa ihmisten arjen organisointia tekemällä hyvää ja maittavaa ruokaa. Opiskele itsellesi mielihyvää ja makunautintoja tuottava ammatti.

Hae koulutukseen

Hakuaika 15.04. - 05.06.2024

Hae koulutukseen Opintopolussa
Hakuaika
15.04. - 05.06.2024
Toteutustapa
Oppisopimus, Päiväopetus
Toimipiste
Tampere Hepolamminkatu
Opinnot alkavat
05.08.2024
Hinta
Maksuton

Mitä koulutus sisältää?

Elintarvikkeiden valmistaja valmistaa erilaisia elintarvikkeita, kuten valmisruokatuotteita, kalatuotteita, juomia, makeisia sekä kasvis-, marja- ja hedelmätuotteita. Elintarvikkeiden valmistaja käyttää koneita ja laitteita, seuraa ja säätää valmistusprosessia, pakkaa ja varastoi elintarvikkeita sekä huolehtii pesu- ja puhdistustoiminnoista.

Elintarvikkeiden valmistajan työmahdollisuudet ovat monipuoliset; mm. valmisruokateollisuudessa, lihan ja kalan jatkojalostuksessa, makeis- ja juomateollisuudessa, elintarvikemyymälöissä tai tavaratalojen herkkukeittiöissä. Lisäksi elintarvikkeiden valmistaja voi työskennellä henkilöstöravintoloissa, pikaruokapaikoissa, liikenneasemilla sekä julkisella sektorilla kuten esim. sairaaloiden ruokahuollossa.

Koulutus on kokoaikaista ja päivämuotoista lähiopiskelua sekä työpaikalla tapahtuvaa oppimista.

Opinnot sisältävät lähiopetusta oppilaitoksessa, työssäoppimista työpaikalla sekä opiskelua erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Opiskelija opiskelee mahdollisesti tarvittavat yhteiset tutkinnon osat itsenäisesti verkossa (viestintä- ja vuorovaikutus, matemaattis-luonnontieteelliset sekä yhteiskunta- ja työelämäosaaminen). Opintojen kesto on n. 2-3 vuotta henkilökohtaisen suunnitelman mukaan.

Koulutus soveltuu sinulle

  • Sinulla on lukio tai toinen ammatillinen perustutkinto suoritettuna.
  • Sinulla on alalle soveltuva terveys
  • Riittävä suomen kielen taito opiskeluun ja alalla työskentelyyn. Jos äidinkielesi ei ole suomi, tulee sinulla olla kielitaitotaso A2.1
  • Valmius itsenäiseen opiskeluun verkkoympäristössä.
  • Tarkemmat valintakriteerit löytyvät erilliseltä sivulta.

Tärkeitä asioita alalla toimiessa

  • Luovuus ja kädentaidot
  • Tiimityöskentely- ja yhteistyötaidot
  • Vastuullisuus ja laatutietoisuus
  • Omatoimisuus ja työn fyysisyyden hallinta
  • Kiinnostus tulevaisuuden mahdollisuuksista mm. kiertotalous ja tekniikka

Näin haet

HAKU OPINTOPOLUSSA

Hae koulutukseen Opintopolussa.

Kun olet täyttänyt hakemuksen, saat vahvistuksen sähköpostiisi. Jos hakuun liittyy haastattelu tai pääsy- ja soveltuvuuskoe, sinuun ollaan yhteydessä sähköpostilla tai puhelimella viimeistään viikon kuluttua hakuajan päättymisestä.

Opiskelijavalintapäätös tehdään kolmen viikon kuluessa hakuajan päättymisestä. Saat valintapäätöksen sähköpostiisi.
Testaamme suomen kielen taidon hakijoilta, joiden äidinkieli ei ole suomi ja joilla ei ole todistusta koulutukseen riittävästä suomen kielen taidosta. Lue lisää kielitasovaatimuksista ja kielikokeista.

Oppisopimus

Kun koulutus suoritetaan oppisopimuksella, suurin osa opiskelusta ja oppimisesta tapahtuu opiskelijan omalla työpaikalla. Tällöin opiskelija sopii työnantajansa kanssa oppisopimuskoulutuksen aloittamisesta tai hankkii itse koulutukseen soveltuvan työpaikan. Lue lisää oppisopimuskoulutuksesta.

Ota yhteyttä Tredun alakohtaiseen koulutustarkastajaan ennen ilmoittautumista. Yhteystiedot löydät Oppisopimuskoulutussivulta.

Täytä ilmoittautumislomake sen jälkeen täällä:

Ilmoittautumislomake oppisopimukseen
Ilmoittautumislomake yrittäjän oppisopimukseen

Kysy lisää

Opinto-ohjaaja

Ulla Kellokumpu

Koulutustarkastaja

Osmo Tahvanainen

TreduNavi hakupalvelu
(puhelin, pvm/mpm)
PL 217 33101 Tampere